Kralenketting - 100 kralen - Voor leerlingen - Set van 10

6799

Zet de eerste stap in de wiskundige reis van je kind met onze Ijsbergrekenen Kralenketting voor Leerlingen, voorzien van 100 kleine kralen. Deze kleurrijke kralenketting is het ideal... Lees meer

 • Vaste verzendkosten __€ 7,99 (NL/BE)__

  Vaste verzendkosten € 7,99 (NL/BE)

 • __Op rekening bestellen__ en achteraf betalen*

  Op rekening bestellen en achteraf betalen*

 • __Sinds 2000__ voor particulier én professional

  Sinds 2000 voor particulier én professional

Zet de eerste stap in de wiskundige reis van je kind met onze Ijsbergrekenen Kralenketting voor Leerlingen, voorzien van 100 kleine kralen. Deze kleurrijke kralenketting is het ideale hulpmiddel om kinderen te helpen bij het begrijpen en toepassen van wiskundige concepten.

De ketting met 100 kleine kralen is specifiek ontworpen om kinderen een tastbare en visuele ervaring van rekenen te bieden. Het ondersteunt het proces van het ijsbergrekenen, waardoor leerlingen niet alleen de uitkomsten van sommen leren, maar ook het proces om tot deze uitkomsten te komen.

Gemaakt van kindvriendelijke, veilige materialen, zijn de kralen gemakkelijk te hanteren door kleine handen. De levendige kleuren houden hun aandacht vast en maken het leren leuk en boeiend.

Of je nu de waarde van getallen wilt leren, het optellen en aftrekken wilt oefenen, of een beter begrip van getalrelaties wilt bevorderen, onze Ijsbergrekenen Kralenketting voor Leerlingen is de perfecte leerpartner.

Geef je kinderen het gereedschap om wiskunde met vertrouwen aan te pakken. Bestel de Ijsbergrekenen Kralenketting voor Leerlingen vandaag nog en zie hoe wiskunde tot leven komt!

Snoer met 100 kralen, in combinaties van tien rode kralen en tien witte kralen.

Ondersteunt de volgende leergebieden:

 • Wiskunde - tellers en sorteren
 • Wiskunde - patroon en rangschikken
 • Fysieke ontwikkeling - motorische vaardigheden

Leren Rekenen met Kralenkettingen: Een Tactiele Benadering van Wiskunde voor Kinderen

In de wereld van het vroege wiskundeonderwijs is er een krachtig hulpmiddel dat kinderen helpt abstracte concepten te begrijpen op een manier die zowel visueel als fysiek is: de kralenketting. Kralenkettingen, die vaak bestaan uit 100 kralen onderverdeeld in groepjes van 10 door middel van verschillende kleuren, bieden een concrete en tastbare methode waarmee kinderen de wereld van getallen en rekenen kunnen verkennen.

Deze kettingen zijn niet zomaar speelgoed, maar educatieve hulpmiddelen. Ze zijn ontworpen om kinderen te helpen visualiseren hoe nummers eruitzien, vooral als het gaat om de tientallen structuur van ons getalsysteem. Wanneer kinderen een ketting vasthouden met kralen van afwisselende kleuren, krijgen ze een duidelijk beeld van wat getallen zoals 10, 20 of zelfs 70 in werkelijkheid vertegenwoordigen. Deze kleurgecodeerde groeperingen helpen kinderen het concept van tientallen en eenheden te internaliseren. Na 10 kralen komt bijvoorbeeld een andere kleur, wat aangeeft dat er een nieuw tiental is begonnen.

Daarnaast stimuleert de fysieke interactie met de kralen de motorische ontwikkeling van het kind. Het verschuiven van de kralen om getallen te vormen en basisbewerkingen uit te voeren, zoals optellen of aftrekken, versterkt de band tussen handelen en begrijpen. Als een kind bijvoorbeeld de som 12 + 5 wil maken, kan het 12 kralen naar zich toe trekken en vervolgens nog 5 kralen toevoegen. Deze acties bieden een visuele bevestiging van hun berekeningen.

Voor geavanceerdere wiskundige concepten zoals vermenigvuldiging en deling zijn kralenkettingen ook nuttig. Kinderen kunnen het concept van herhaaldelijk optellen (vermenigvuldiging) en herhaaldelijk aftrekken (deling) leren door groepen kralen te vormen. Neem bijvoorbeeld de vermenigvuldiging van 3 x 4; een kind kan dit visualiseren door drie groepen van vier kralen te maken.

Het gebruik van kralenkettingen biedt meerdere voordelen in het leerproces. Een daarvan is dat het een tactiele ervaring biedt. Door letterlijk te voelen en te zien hoe wiskundige concepten werken, kunnen kinderen deze ideeën beter in hun geheugen opslaan. Bovendien is het een zelfcorrigerende methode; fouten in het tellen of rekenen worden visueel en fysiek duidelijk, waardoor kinderen ze gemakkelijk kunnen herkennen en corrigeren. Daarnaast kunnen kinderen zelfstandig met kralenkettingen werken, wat hun zelfvertrouwen en autonomie in hun leerproces stimuleert.

In conclusie, kralenkettingen zijn veel meer dan eenvoudige sieraden of speelgoed. Ze zijn een innovatief educatief hulpmiddel dat abstracte wiskundige concepten omzet in concrete en begrijpelijke acties voor jonge leerlingen. Door kinderen vroeg kennis te laten maken met deze tactiele rekenmethode, wordt een stevige basis gelegd voor hun toekomstige wiskundige ontwikkeling.

Kenmerken
SKUEDX-1516-A
Diameter10 mm.
VerpakkingSet van 10
SoortVoor leerlingen
MerkEdx Education
LeeftijdsindicatieVanaf 3 jaar
EAN-/UPC-code4710953449622
Vragen van klanten
Beste We hebben interesse in deze kralenketting. We zouden deze graag gebruiken als telobject maar ook als meetobject. Daarom is het zeker belangrijk dat de kralen zelf precies 1cm zijn. Is dit zo? Alvast bedankt.

Beste,

De kralen zijn (met een minimale variatie) 1 cm. in doorsnede.

Vriendelijke groet,

Senso-Care

Anderen bekeken ook